درمان بیماری ها با هیپنوتیزم

درمان بیماری ها با هیپنوتیزم

در مجله زنان به مباحث هیپنوتیزم زیر می پردازیم:
هیپنوتیزم چیست؟
فواید هیپنوتیزم
عوارض هیپنوتیزم

برای آگاهی بیشتر خوانندگان سایت مجله زنان، نخست مبحث مهمی را برایتان شرح می دهیم. سپس هیپنوتیزم را تعریف می کنیم.

فرکانس مغزی چیست؟

فرکانس مغزی ذهن:

هر انسانی دارای چهار نوع فرکانس مغزی است:
بتا، همان بیداری کامل است که ضمیر خودآگاه در آن فعال است. در این حالت ما به زمان و مکان محدود هستیم.
آلفا، (خلسه یا ترنس )، وقتی که می خواهیم بخوابیم و خواب آلوده می شویم. حالتی بین خواب و بیداری بوجود می آید که در این حالت شخص در بالاترین حالت تلقین پذیری قرار دارد. در حالت هیپنوتیزم، امواج مغزی ما در حالت آلفا قرار دارند.
تتا، از امواج بتا و آلفا دامنه بزرگتری دارند و آرام ترند. دستیابی به امواج تتا معمولا در زمان خواب ممکن می شود.
دلتا، همان خواب عمیق است که در آن رویا می بینیم.

آثار گرافیک فرشید خیرآبادی


دامنه حالات هیپنوتیکی از امواج آلفا آغاز و تا امواج دلتا می تواند ادامه یابد. امواج آلفا مانند پل، آگاهی و ناخودآگاهی را بهم وصل می کنند. تلقینات وقتی اثرگذار هستند که بین دو ضمیر خودآگاه و ناخودآگاه ارتباط برقرار شود و تلقینات از فضای آگاه ذهن به ناخودآگاه وارد شود.

هیپنوتیزم گونه ای از خلسه است که در آن با دسترسی به ناخودآگاه انسان امکان برخی کارهایی که قبلا نمیشده انجام داد فراهم می شود. در بحث روانشناسی ، هیپنوتیزم گاهی برای درمان افراد به کار می رود.
کسانی که هنگام فکر کردن به موضوعی به شدت روی موضوع متمرکز می شوند توانایی هیپنوتیزم پذیری مناسبی دارند. این افراد هنگامی که در حالت هیپنوتیزم قرار می گیرند، ذهنشان برای پذیرش پیشنهادات و تلقینات درمان گر آمادگی دارد و هیپنوتیزم بر آنها اثر بخش تر است و تلقینات مثبت و درمانی به لایه های عمیق ذهن نفوذ می کنند.
هیپنوتیزم یک تغییر روانی است که با تغییر در درک، تصویرسازی، تلقین پذیری و تمرکز همراه است و سوژه درجاتی از انفکاک یا جدا شدن را تجربه می کند.
هیپنوتیزم می تواند بیماری های زیادی اعم از بیماری های روانی و جسمی را درمان کند. اما این روش در طول تاریخ مخالفان زیادی داشته است. با توجه به اینکه این روش درمان هنوز کاربرد دارد اما افراد زیادی هستند که به این روش درمانی اعتقادی ندارند.
در هیپنوتیزم تلقین بسیار قوی تر از حالت عادی است. به طور مثال اگر به شما تلقین شود که شما سخت تشنه هستید خشکی گلو و زبان هایتان را احساس می کنید. در این حالت، شما شدیداً تأثیر پذیر هستید. یعنی اگر هیپنوتیزم کننده به شما بگوید کاری را انجام دهید شما به احتمال زیاد آن را قبول خواهید کرد؛ که این مورد شامل اما و اگرها می باشد.
و به عنوان مثال دوم، اگر شما هرگز زبان فرانسه بلد نباشید و صحبت نکرده باشید، وقتی هیپنوتیزم گر شما را هیپنوتیزم می کند، شما براحتی می توانید فرانسه حرف بزنید.

انجام هیپنوتیزم در خانه

انواع هیپنوتیزم:

از نظر تکنیک و روش انجام کار، هیپنوتیزم به دو روش دگرهیپنوتیزم و خود هیپنوتیزم تعریف می شود. و از نظر روانشناسی به سه بخش تلقینی، پسرفتی و تحلیلی تقسیم می شود..

مجله زنان در اینجا به صورت مختصر و مفید این 5 نوع هیپنوتیزم را توضیح می دهد.
دگرهیپنوتیزم: دگر هیپنوتیزم به دست کسی دیگر انجام می‌شود. یعنی فرد دیگری که در این کار مهارت کافی دارد، دست به کار می شود و فرد بیمار یا فرد مورد نظر را برای انجام کاری هیپنوتیزم می کند. در دگر هیپنوتیزم درمانی، درمانگر پس از صحبت كردن با بیمار و ایجاد آمادگی ذهنی و روحی در او، بیمار را به القای خُلسه هیپنوتیزمی، که برای برنامه درمانی اش مناسب باشد، می رساند و در این شرایط به هیپنوتیزم درمانی می پردازد.

خود هیپنوتیزم: خودهیپنوتیزم به دست خود فرد انجام می شود. فرد با شناخت کافی و سواد لازم، مثلا خود روانشناس یا هیپنوتیزم گر، وارد عمل شده و برای انجام کاری و برای دسترسی به ناخودگاهش خودش را هیپنوتیزم می کند. در روش خود هیپنوتیزم درمانی كافی است بیمار طی چند جلسه ، روش استفاده از خود هیپنوتیزم و نحوه درمان و تلقین به خود را بیاموزد. پس از آن می تواند خودش را در خلسه هیپنوتیزمی قرار دهد و در این شرایط، به صورت ذهنی ، متن تلقین را مرور كند و یا به نوار صوتی كه پس از چند دقیقه سكوت، متن تلقین را پخش می كند ، گوش دهد.

هیپنوتیزم تلقینی: تلقین درمانی وقتی به کار می رود که برای تغییر دادن طرز فکر، احساس و کردار به فرد تلقینات ساده ای القا شود تا مشکل او اینگونه حل گردد. در این گروه هیپنوتیزم، نمایش های سرگرمی استفاده می شود.

هیپنوتیزم پسرفتی: در این نوع روش هیپنوتیزم درمانی، فرد باید خاطرات گذشته خود را بیاد بیاورد، تا به علت مشکلات کنونی پی ببرد. در تحلیل درمانی متخصص ذهن ناخودآگاه فرد را تحلیل می کند تا مشکلات او حل شود.

هیپنوتیزم تحلیلی: هیپنوتیزم گر با استفاده از هیپنوتیزم ذهن شما را برای پیدا کردن مشکل بررسی و تحلیل می کند.

فواید هیپنوتیزم

فواید هیپنوتیزم:

1- ایجاد آرامش، سرحالی، شادابی پوست و از بین رفتن بیماری
2- ایجاد تغییرات مثبتی در کردار و روحیات
3- افزایش تمرکز
4- ایجاد انگیزه و امید
5- درمان انواع ناتوانی ها و مشكلات جنسی
6- پیدا کردن ریشه مشکلات
7- حل مشکلات ذهنی و روانی
8- درمان روان پریشی
9- برای کاستن اضطراب مربوط به عمل‌های پزشکی و دندان پزشکی، آسم، بیماری‌های معده و روده، تهوع ناشی از شیمی درمانی، و مدیریت درد
10- درمان اعتیاد
11- درمان لكنت زبان در مواردی كه نقص عضوی در كار نباشد
12- درمان حالات هیجانی
13- معالجه افسردگی
14- درمان ضعف و فقدان اعتماد به نفس

عوارض هیپنوتیزم:

1- شدید شدن احساسات و عواطف و تلقین ها
2- اعتیاد به انجام هیپنوتیزم
3- اگر بدون سواد و اطلاعات کافی انجام شود، در روان اختلال ایجاد می کند
4- ایجاد وسواس
5- اختلال در تصمیم گیری

چگونه هیپنوتیزم کنیم؟

برای انجام هیپنوتیزم، ابتدا باید از نظر روانی و آرامش کاملا شرایطتان فراهم باشد. دوم باید اطلاعات کافی و مورد نیاز در مورد هیپنوتیزم را کسب کنید. سپس دست به کار شوید.

قبل از انجام هیپنوتیزم سایت مجله زنان سه مرحله زیر را توصیه می کند:
1- مرحله توجیهی یا آماده شدن است که در طی آن سوژه با شرح علایمی آشنا می شود که بزودی آنها را احساس خواهد کرد.
2- مرحله ای است که در باب به خواب رفتن سخن به میان می آید و در طی آن مکررا تلقیناتی درباره به خواب رفتن مطرح می گردد و این مطالب با افعال زمان حال و به شکل مطالبی عرضه می گردند که در زمان حال دارند به وقوع می پیوندند.
3- زمانی را شامل می شود که شما کنترل هیپنوتیزمی را به عهده گرفته اید و در این شرایط لحن آرام و ملایم برای خواب کردن سوژه ناگهان به لحنی آمرانه تبدیل می شود که با مطالبی که قبلا بیان می شده , از لحاظ آهنگ و محتوا برابر و مشابه نخواهد بود.

درمان بیماری ها با هیپنوتیزم

مراحل اجرای هیپنوتیزم:

۱- ابتدا به صورت نود درجه روی یک صندلی راحتی بنشینید. چشمانتان را ببندید و دست های خود را روی پاهایتان قرار دهید. در این وضعیت بدون حرکت بمانید و به مدت یک دقیقه هیچ کاری نکنید و آرام بنشینید.

۲- ذهن خود را از هر گونه ناآرامی و مشغله و دغدغه پاک کنید. این تمرین را تا جایی انجام دهید که مطمئن شوید برای دقایقی به هیچ مشغله یا دغدغه ای فکر نمی کنید.

۳- سپس مدتی آرام باشید و به خود تلقین کنید که به تمامی بخش های بدن خود توجه خواهید کرد و آرام و راحت خواهید شد. این تلقین برای هیپنوتیزم ضروری است.

۴- از سرتان شروع کنید و تجسم کنید که همه اجزای سرتان آرام می شوند. ابتلا چشم، سپس گوش، دهان و … را در نظر بگیرید و برای هر یک از آن ها وقت کافی بگذارید تا به خوبی آرام شوند.

۵- به همان ترتیب به سمت پایین حرکت کنید و به گردن برسید. مشابه کارهایی را که با اجزای سر خود کردید با گردنتان نیز بکنید تا آرام شوید.

۶- همانند بخش های قبل، سینه و شکم را نیز آرام کنید. آرام سازی این اعضای بدن نیز با تلقین صورت می گیرد.

۷- دست های خود را نیز با استفاده از تلقین آرام کنید تا جایی که مطمئن شوید شل شده اند. تلقین اصل اساسی در هیپنوتیزم است و هرگز نمی توان قدرت آن را انکار کرد. بنابراین با تلقین دستان خود را آرام کنید.

۸- برای هیپنوتیزم کردن کشاله ران خود را با تلقین همانند بخش های قبل آرام کنید تا مطمئن شوید که سبک و شل شده است.

۹- همان کار را پاهای خود انجام دهید. پاهای خود را نیز مانند گام های قبل آرام کنید. توجه داشته باشید که تک تک انگشتان شما نیز باید آرام شوند. در این مرحله که مرحله پایانی هیپنوتیزم است، بدن شما به آرامش موردنظر رسیده است و در اصطلاح هیپنوتیزم انجام داده اید.

پژوهش و نگارش : مهندس شادی زهره وندی

مقالات مرتبط:

مددکار و مددکاری اجتماعی

7 کار بیهوده که در فعالیتهای روزانه نباید انجام دهید!

داستان اول اکتبر

5/5 - (4 امتیاز)

آگهی ها

معرفی کتاب